Wijnen  -  Nieuw-Zeeland

   

Groen, zee en bergen

 

Wie droomt niet weg bij het horen van de woorden Nieuw Zeeland. De ongerepte natuur van besneeuwde bergen, zonovergoten stranden, watervallen in groene oases en azuurblauwe zee.

 

Het bestaat uit 2 grote eilanden, waarvan het Noordelijke deel het dichtst bewoond is. +/- 3 miljoen inwoners ten opzichte van 1 miljoen inwoners op het zuidelijke deel. De oorspronkelijke inwoners de Maori’s of de eerste Polynesiërs vertegenwoordigen nog 14% van de bevolking die vnl. bestaat uit Ieren en Engelsen. Later ook Duitsers, Nederlanders en Zuid-Afrikanen.

 

Het staatshoofd is Queen Elisabeth II die vertegenwoordigd wordt door een gouverneur-generaal.

 

Het land is qua vorm en grootte vergelijkbaar met Italië. Het Zuiderlijk eiland wordt van Noord naar Zuid gescheiden door de Nieuw-Zeelandse Alpen met 17 pieken van meer dan 3000meter. 

 

 

 

   

Seifried

 

Het wijnhuis gelegen te Nelson op de top van het zuidelijke eiland, is niet alleen een zeer begeerde vakantieplaats met meer dan 2500 zonuren per jaar, maar herbergt ook kleinere benijdenswaardige wijnhuizen. Gouden stranden en groene bebossing met besneeuwde bergtoppen vormt een subliem klimaat dat de beste Sauvignons Blanc levert ter wereld.

 

Niet alleen deze Sauvignon , maar ook verrassende Pinot Noir en Chardonnay staan vermeld op de wereldranglijst. Seifried is opgericht in 1973 wanneer de oostenrijker Herman en de Nieuw Zeelandse Agnes Seifried de eerste 2ha wijnranken aanplantte in de Moutere vallei tussen Nelson en Motueka. In 1976 was er de eerste oogst. De wijnen hiervan werden in die periode enkel per postorder of via de eigen shop verkocht.

 

In 1979 werd nog een extra 16Ha aangeplant in de Redwood Vallei, waar de groei en het rijpingsproces iets sneller ging dan in de Moutere Vallei. Vandaag heeft Seifried 180ha met als voornaamste druivenvariëteiten Sauvignon Blanc, Pinot Gris, Riesling, Gewürztraminer, Chardonnay, Pinot Noir en Syrah waarvan 40% wordt geëxporteerd.

 


 
 
 

BOGAVINO

Laar 172

2180 Antwerpen

Tel en Fax: 03 / 290.01.07

Mobiel: 0475 / 50.75.54

E-mail: info@bogavino.be

BE-0870.554.808