Wijnen  -  Mexico

   

Verrassend ?

 

Verrassend dat Mexico goede wijnen te bieden heeft? Eigenlijk niet.

Niet vergeten dat de Spanjaarden in de 16de eeuw aan wal kwamen met de druivenstok voor de eerste wijngaarden en met de latere missieposten in het Noordwesten een verspreiding kende over het land.

De consumptie is echter zeer laag, de Mexicaan geeft voorkeur aan distillaten. Het land is daarmee de grootste brandyproducent van de wereld.

Mexico is overwegend woestijnachtig met 2 grote woestijnen: de Sonora,- en Sebastian Vizcainowoestijn.
 

 

 

   

Baja California

 

Deze staat kent een hoge bevolkingsdichtheid omwille van de tussenstop van vele Mexicanen naar Noord Amerika, maar voor velen ook het eindpunt. Door de ligging aan Grote Oceaan zijn er ook vele buitenlandse migranten zoals Chinezen, Libanezen, Russen, Duisters en Amerikanen.

 

Pas met het ingaan van de 21e eeuw is de Mexicaanse wijnproductie jaarlijks beginnen groeien. Oenologen uit Frankrijk, Italië en Californië brengen de wijnbouw op een hoger niveau door te experimenteren met nieuwe stijlen, druivensoorten en vinificatie-technieken. Grote wijnbedrijven als het Spaanse Domecq en Italiaanse L.A. Cetto hebben circa driekwart van de Mexicaanse wijnproductie in handen.

 

Veel gebruikte blauwe druivenrassen zijn Cabernet Sauvignon, Malbec, Carignan, Syrah, en Grenache. Maar ook Italiaanse druivensoorten zoals Nebbiolo, Sangiovese en Montepulciano, alsook de Spaanse Tempranillo.

 

Witte druivenrassen die men voornamelijk gebruikt zijn Chardonnay, Chenin Blanc, Viognier, Riesling, Sauvignon Blanc, Sémillon en Muscat.

 

Voor de brandy industrie gebruikt men vooral Trebbiano, Colombard en Palomino.

 

 

La Cetto

 

Het wijnhuis werd gesticht in 1923 door Don Angelo Cetto in de nabijheid van Tijuana. 3 generaties verder werken ze nog steeds aan de naam en de kwaliteit. De kwaliteit, die is er zeker al.

 


 
 
 

BOGAVINO

Laar 172

2180 Antwerpen

Tel en Fax: 03 / 290.01.07

Mobiel: 0475 / 50.75.54

E-mail: info@bogavino.be

BE-0870.554.808